Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki schabowe w pomarańczach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Schab pokrój na sześć plastrów. Każdy delikatnie rozbij (najlepiej przez folię spożywczą). Z jednej pomarańczy wyciśnij sok, skrop kotlety z obydwu stron. Włóż na godz. do lodówki.
Pozostałe pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Jajka roztrzep. Kotlety lekko osącz z soku, posyp solą i pieprzem. Panieruj w jajkach i bułce tartej.
Masło (2 łyżki odłóż) stop na patelni. Kolejno usmaż kotlety. Wszystkie usmażone kotlety ułóż na patelni. Zalej sokiem pozostałym z marynaty i bulionem, przykryj, duś 3-5 min.
Na drugiej patelni rozgrzej odłożone masło, dodaj cukier, rozpuść. Włóż cząstki pomarańczy, podsmaż. Ułóż na bitkach.Źródło: Chwila dla Ciebie