Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym

Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym

Autor: jolao

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 440

Dodano: 21.02.2018

Odsłon: 1030

Delikatne mięso w sosie na bazie brokuła i serka topionego.

Składniki

  • 4 plastry schabu bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • woda do podlania mięsa
  • 100 g brokuła
  • 40 g naturalnego serka topionego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kawałki schabu lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

    Każdy kawałek panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

    Całość zalewamy wodą, aby przykryło mięso i dusimy przez ok. 20 minut.

    Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko. Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.

    Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego Super smaczne połączenie :)
Brokuł z serem no i schabik, pycha :D
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń