Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wieprzowe z warzywami

Bitki wieprzowe z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8453

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Bitki wieprzowe z warzywami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szynkę umyj, oczyść i pokrój w plastry. Każdy rozbij dość cienko, po czym oprósz solą, pieprzem i obtocz w mące pszennej.

  2. Na patelni rozgrzej smalec. Gdy dobrze się roztopi, wrzuć kotlety i obsmaż je szybko na dużym ogniu. Cebulę oraz marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  3. Przełóż warzywa do garnka. Na nich umieść podsmażone z obu stron bitki. Dodaj też tłuszcz, na którym się smażyły. Całość zalej wodą i duś pół godziny. W międzyczasie dopraw sos solą i pieprzem. Na koniec połącz z łyżką mąki rozrobionej w zimnej wodzie.

  4. Danie podawaj z ziemniakami i surówką.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń