Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki z karkówki

Bitki z karkówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 2339

Smaczne i szybkie w przygotowaniu

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry z karkówki rozbić, posolić i popieprzyć, cebulę obrać i pokroić drobno. obłożyć nią mięso. Pozostawić aż mięso przejdzie przyprawami ( około 30 min.). Następnie każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażymy mięso na ciemny kolor. Mięso z patelni przekładamy do garnka z wodą (do duszenia), do wody dodajemy liść laurowy i ziele (możemy dodać kostkę bulionową). Z patelni odlewamy część oleju, na pozostałym robimy zasmażkę i dodajemy do mięsa. Gotujemy aż mięso zmięknie. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń