Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki z karkówki, ziemniaki, surówka.

Bitki z karkówki, ziemniaki, surówka.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 928 Ocena: 8477

Dodano: 27.08.2017

Odsłon: 1852

Polecam soczyste bitki z karczku duszone w cebuli, podane z ziemniakami posypanymi koprem oraz z surówką warzywną ze słoika.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron.

  2. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa.

  3. Gdy mięso jest już miękkie wykładamy je na talerz.

  4. Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła, smażymy na wolnym ogniu do momentu aż będzie miękka. W między czasie gdy smaży się cebula, gotujemy ziemniaki.

  5. Na patelnię z usmażoną cebulą układamy ponownie kawałki usmażonych plastrów karczku, dusimy razem z cebulą chwilę.

  6. Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok nakładamy ziemniaki oprószone koprem i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu).

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń