Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki zapiekane pod gorgonzolą"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
Składniki
Cebule i gruszki obrać, pokroić w ósemki, lekko posolić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z gruszkami. Kiedy zaczną się karmelizować, patelnię zdjąć z ognia. Mięso oczyścić, pokroić w grubsze plastry. Lekko je rozbić, oprószyć solą i obsmażyć z obu stron na oleju z patelni. Poprószyć pieprzem, wymieszać z cebulą i gruszkami, dołożyć gałązki rozmarynu.
Przełożyć do brytfanki. Zalać śmietaną, posypać pokruszoną gorgonzolą (innym serem pleśniowym, np. lazurem). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Piec około 10 minut – do przyrumienienia mięsa i aż ser się rozpuści. Podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minutŹródło: Życie na gorąco