Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki zapiekane z ryżem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 345
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 234
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35048
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 345
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 234
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35048
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Składniki
Ugotuj ryż. Kotlety ubij i delikatnie ponacinaj ich brzegi, by się nie zawijały w trakcie smażenia. Posól je, dopraw pieprzem i szybko obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni z połową oleju.
Gotowe kotlety przełóż do brytfanny. Rozgrzej na patelni resztę oleju, dodaj pokrojoną w paski paprykę, dopraw solą, pieprzem i zalej białym winem. Dołóż ugotowany ryż, całość wymieszaj i podgrzej.
Tarty ser, żółtko i śmietanę roztrzep. Rozłóż ryż z papryką na kotletach i przykryj mieszanką serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i zapiekaj do przyrumienienia. Podawaj z surówkami.Źródło: TV14