Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki ze schabu po góralsku

Bitki ze schabu po góralsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1569

Dodano:

Odsłon: 1125

Kotlety tradycyjne , meksykańskie każdemu się znudzą dlatego warto wypróbować coś innego.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1 mała śmietana 18 %
  • Cebula biała
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry , rozbijamy .
    2. Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  3. 4. Boczek drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do boczku, prużymy.

  5. 6. Kapustę kiszoną drobno kroimy i przekładamy do boczku.

  6. 7. Dodajemy majeranek.

  7. 8. Na koniec dodajemy śmietanę 2 minuty gotujemy i wykładamy na mięso.

  8. 9. Zapiekamy 70 minut w 180˚C.
    10. Potrawa gotowa.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 marca Nie 3, 6 wezmę, bo pysznie wyglądają i będą na dwa dni ;) Pycha :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń