Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bliny gryczane z twarożkiem łososiowym"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 411
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 411
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Do miski wkrusz drożdże, dodaj cukier, sól, ciepłe mleko. Wymieszaj i odstaw na 5 minut. Do drugiej miski przesiej mąkę i wlej gotowy rozczyn.
Całość zmiksuj na jednolitą masę. Miskę przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 45 min. Na patelni rozgrzej małą ilość masła klarowanego, wlej łyżką po 3-4 porcje ciasta i smaż z dwóch stron, aż bliny się przyrumienią.
Łososia pokrój w kosteczkę (o boku ok. 0,5 cm). Koperek posiekaj. Do miseczki przełóż serek śmietankowy i łyżkę jogurtu naturalnego. Dodaj pokrojonego łososia, koperek, sól, pieprz i wymieszaj.
Na każdym blinie rozsmaruj przygotowany serek. Na środek dodaj pół łyżeczki kawioru i udekoruj plasterkiem cytryny.
Czas przygotowania: 55 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień