Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, tradycyjne, smak dzieciństwa, proste, szybkie
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Pierwsze cztery składniki zagotować i gotować jeszcze 5 min. odstawić do lekkiego przestygnięcia
Dodać 3 szklanki mleka w proszku i mieszać aż do uzyskania gładniej masy
Wsyp pokruszone ciastka i wymieszaj
Tak przygotowana mase wylej do formy posmarowanej leciuteńko masłem i wstaw do lodówki
WAŻNE!!!!! MARGARYNA MUSI BYĆ PALMA A MLEKO TAKIE TRADYCYJNE JAK KIEDYŚ BYŁO W NIEBIESKIEJ TOREBCE, NIE WIEM JAKIEJ TO FIRMY ALE TAKIE NAJZWYKLEJSZE, Z INNYM MOŻE NIE WYJŚĆ, MOGA ZOSTA GRUDKI I MASA NIE ZGĘSTNIEJE TAK JAK POWINNA!!!!!