Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1373

Dodano:

Odsłon: 10388

Blok czekoladowy po mojemu to taki miks wszystkiego po troszku,zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na szybki i mało pracochłonny deser,

Składniki

  • 1 kostka masła
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao
  • oficjalnie mleko w proszku,ja użyłam śmiętanki w przoszku do kawy
  • ok.200 g herbatników
  • 0,5 szkl. wiórek kokosowych
  • garść rodzynek
  • 1 łyżka rumu
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić z szklanką cukru i kakao w garnku,pozostawić do przestudzenia.

  2. Chłodną masę czekoladową wyrabiamy z mlekiem w proszku(ja dodałam 3 łyżki śmietanki do kawy w proszku),pokruszonymi herbatnikami,kokosem,rodzynkami i 1 łyżką rumu.

  3. Foremkę keksową wykładamy papierem do pieczenia.
    Do przygotowanej foremki wykładamy masę i dobrze dociskamy tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.

  4. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
    Gotowy blok czekoladowy kroimy i grubsze plastry.



    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń