Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 3335

Domowy blok czekoladowy, któremu nie oprą się dzieci i dorośli ;)

Składniki

  • kostka masła lub margaryny
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 100-150 ml wody
  • 30 dag mleka w proszku pełnotłustego
  • duże opakowanie herbatników lub orzechów włoskich
  • 0,5 szklanki cukru
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukier rozpuszczamy z wodą i gotujemy chwilę. Dodajemy do tego masło lub margarynę i kakao. Po zagotowaniu odstawiamy z ognia dodajemy mleko w proszku ( ja dodaję zawsze 200 g z opakowania 400 g). Mieszamy. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy pokruszone herbatniki lub orzechy. Przekładamy do formy i czekamy do zgęstnienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 19 lutego 2017 Pamiętam jak na zetpecie taki robiliśmy <3 Blok lubuski najlepsiejszy z Magnolii w Lubsku

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń