Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 462

Dodano:

Odsłon: 1491

Kto nie zna bloku :)? Chyba nikt. My go uwielbiamy. A z tego przepisu jest po prostu idealany, przepyszny, mniamniusi :)

Składniki

  • 1 opakowanie mleka w proszku ( u nas zawsze łaciate)
  • 2 małe masła roślinne
  • mniej niż 2 szklanki cukru
  • 2 kopiaste łyżki kakao
  • 0,5 szklanki wody
  • 2 paczki herbatników
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnku na średnim ogniu rozpuszczamy masło, wodę, cukier i kakao. Doprowadzamy do wżenia. Następnie energicznie mieszając ( szczerze my już na tym etapie używamy miksera) dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmujemy z ognia i opcjonalnie dodajemy pokruszone herbatniki.
    Przekładamy do ulubionej brytfanki i najlepiej na kilka godzin włożyć do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Fram 25 lutego 2017 a można jakieś proporcje wagowe prosić? mleka, margaryny, herbatników... Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń