Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok czekoladowy"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34917
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34917
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Herbatniki połamać na niewielkie kawałeczki, najlepiej wałkując przełożone do woreczka ciastka po stolnicy (nie można przesadzić – to nie powinien być pył).
Margarynę rozpuścić. Cukier, cukier waniliowy i kakao wymieszać, dolać pół szklanki wody, ucierać starannie, aż całe kakao rozpuści się w wodzie. Nie mogą zostać grudki. Zmiksować kakaowy płyn z margaryną i dosypywać stopniowo mleko w proszku, cały czas miksując.
Masę wymieszać delikatnie z pokruszonymi herbatnikami. Formę do pieczenia keksów wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę do formy, starając się dociskać, żeby blok był twardy, ścisły i żeby nie porobiły się dziurki.
Wierzch wygładzić szerokim nożem. Keksówkę wstawić do lodówki na minimum dwie godziny (ale najlepiej na całą noc). Kroić na szerokie plastry przed podaniem. Paterę udekorować kokosankami.
ok. 110 minut.Źródło: Twoje Imperium