Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 19575

Pyszne i czekoladowe, sam wygląd tego ciasta zachęca do zjedzenia.

Przygotowanie

  1. Siekamy orzechy, kruszymy białą czekoladę herbatniki i ciastka.

  2. Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, posiekane orzechy, migdały, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, rodzynki oraz sezam. Wszystko mieszamy.

  3. W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy gładką masę.

  4. Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią.

  5. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kama2002 19 lipca 2013 Niedawno jadłam taki blok - pyszności. Ode mnie 5:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 sierpnia 2012 Jak dla mnie sklepowe czekolady chowają się przy takim wspaniałym bloku. Ciekawy pomysł z dodaniem ciastek maślanych z czekoladą i białej czekolady, muszę wypróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń