Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok z jajkami i warzywami"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 576
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 576
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Składniki
Zalewę z ogórków połącz ze szklanką wody, dodaj żelatynę i odstaw do napęcznienia. Całość podgrzej na małym ogniu. Gdy żelatyna się rozpuści, odstaw do wystudzenia.
Do przestygniętej żelatyny dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo w posolonej wodzie. Wystudź je i obierz. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie razem z groszkiem i kukurydzą, zagotuj w posolonej wodzie. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Szynkę, ogórki i dwa jajka pokrój w drobną kostkę. Gotowy blok oddziel od foremki za pomocą noża (najlepiej przełożyć masę do kilku mniejszych foremek, aby łatwiej było ją wyjąć).
Podawaj pokrojone w centymetrowe plastry ze świeżym pieczywem.Źródło: Na żywo