Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Blok z truskawek"
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 304
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3041
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 304
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3041
Składniki
Cukier rozpuść w wodzie i zagotuj syrop. Białka ubij na sztywno, cały czas miksując, powoli wlewaj gorący syrop, aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. Połowę truskawek pokrój w małe kawałki, a pozostałe truskawki zmiksuj, by powstał mus.
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj mus, kawałki truskawek i bezę. Całość dokładnie wymieszaj szpatułką, przełóż do formy, która jest wyłożona folią spożywczą, i wstaw do zamrażalnika na minimum 4 godziny.
Kilka minut przed podaniem wyjmij z zamrażalnika, żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić.Źródło: Dobry Tydzień