Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Błyskawiczne bananowe pączki"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
25 min • Porcja 370 kcal • Koszt sztuki 30 gr • Przepis na ok. 25 sztuk
Banany obieram i od razu miksuję na pulpę. Mąkę, cukier puder, sodę, sól i proszek do pieczenia mieszam. Dodaję jajka, mleko i pulpę, miksuję razem na dość gęste ciasto.
W rondlu o grubym dnie rozgrzewam olej. Porcje ciasta nabieram łyżką (wcześniej najlepiej zamoczyć ją w oleju) i wrzucam na rozgrzany olej. Smażę pampuszki na rumiano ze wszystkich stron.
Odsączam z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Posypuję cukrem pudrem zanim ostygną (są dość zwarte, o wyraźnie bananowym smaku, nie trzeba więc wcale ich nadziewać).Źródło: Kobieta i życie