Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczne muffinki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Przygotuj dwie miski. Do jednej przesiej mąkę razem z łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj cukier kryształ (jego ilość zależy od upodobań smakowych domowników) oraz naturalne gorzkie kakao. Przygotowane wymieszaj.
Do drugiej miski wlej olej. Wbij dwa całe jajka. Dodaj szklankę mleka. Płynne wymieszaj, a następnie przelej do sypkich. Połącz niezbyt starannie (najlepiej szpatułką lub drewnianą łyżką). Na koniec wsyp oczyszczone owoce, przemieszaj.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami (jeśli używasz silikonowych foremek, papilotki są zbędne). Napełnij je ciastem do 2/3 wysokości.
Foremki wstaw do piekarnika. Piecz muffinki w temp. 200 stopni około 20 minut. Przed podaniem na stół ostudź. Posyp cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Udekoruj miętą.
12 porcji, czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 80 gr.Źródło: Świat kobiety