Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne muffinki z budyniem"
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8418
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6951
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8418
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6951
Składniki
Wszystkie na ciasto mieszam szybko w misce, tak by się dobrze połączyły.
Gotuję budyń na mleku. Dodaję mleka nieco mniej, niż jest podane w przepisie na opakowaniu, żeby był gęstszy.
Napełniam ciastem – do 1/2 wysokości – papierowe papilotki do muffinek (jeśli używam foremek, natłuszczam je masłem lub olejem). Na ciasto nakładam po łyżeczce budyniu i przykrywam resztą ciasta (do pełna).
Muffinki piekę w temp. 200oC przez 15-25 min.
40 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 9-10 sztuk.Źródło: Kobieta i życie