Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Błyskawiczny mazurek"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 76
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 76
Składniki
Czekoladę stop, przestudź. Masło utrzyj na puch. Porcjami dodawaj czekoladę i wiórki kokosowe. Wlej likier. Zmiksuj. Odłóż 3–4 łyżki kremu.
Wafle przełóż pozostałym kremem. Na waflach ułóż deseczkę i niewielki garnek z wodą. Odstaw na godzinę. Po tym czasie wierzch mazurka posmaruj odłożonym kremem.
2/3 marcepanu rozwałkuj, plackiem przykryj ciasto. Resztę masy ufarbuj na różne kolory, wytnij dekoracje. Ozdób nimi wierzch mazurka.
Superrady
?Mazurek przygotujesz jeszcze szybciej, jeśli wafle przełożysz dżemem, np. porzeczkowym, albo gotową masą krówkową.
?Wiórki kokosowe będą aromatyczniejsze, jeśli wcześniej zrumienisz je na suchej patelni.
?Marcepan przed wałkowaniem włóż między dwie warstwy folii. Dzięki temu masa nie będzie kleiła się do wałka.Źródło: Naj