Do góry

Dodatki Przepis na:

Bób po mazowiecku

Bób po mazowiecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 432 Ocena: 8589

Dodano:

Odsłon: 5975

Młody bób oprócz tego, że jest smaczny jest źródłem cennych: potasu i witaminy A.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bób wyłuskałam i wrzuciłam na wrzątek. Bedzie dobry po około 15- 20 minutach w zależności jak dojrzałe były ziarna. bób po przekrojeniu nie powinien być białawy wewnątrz.

  2. Najlepiej smakuje podany na ciepło, wyjęty z łupiny i posypany odrobiną soli. W sezonie wszyscy się nim zajadają.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń