Do góry

Dania główne Przepis na:

bobsleje

bobsleje

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 626

Dodano:

Odsłon: 9688

proste w wykonaniu,efektowne w wyglądzie

Składniki

  • piersi z kurczaka, 1 na osobę
  • ser feta, opaowanie
  • papryka, sztula
  • brokuł, sztuka
  • ciasto francuskie gotowe, paczka
  • Zioła
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W piersi z kurczaka naciąc kieszonkę,włożyc do każdej kawałek sera feta,posypac ziołami -ja używam czubricę zieloną,ale mogąbyc wasze ulubione,opiec na patelni o obu stron.

  2. brokuł obgotowac ,pokroic drobno,paprykę pokrojoną w kostkę wymieszac z brokułem,ciasto rozłożyc i pokroic w duże kawałki(muszą zmieścic pierś i podkład)teraz na kawał ciasta kładziemy brokuły z papryką,na to pierś z kurczaka ,teraz zaklejamy ciasto o bokach żeby utworzyc coś w rodzaju bobsleji,wyłożyc na papier do pieczenia i do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 20 min

  3. gorące podawac z sosem majonezowo-bazyliowym(majonez wymieszac z świeżą bazylią można dodac czosnek)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

misis188 23 lutego 2010 Jutro będę próbować:) Aż nie mogę się doczekać:

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika11 19 lutego 2010 TEN PRZEPIS NIE TYLKO JEST NA CZASIE ALE I JEST WSPANIAŁY I NA PEWNO SMACZNY. POZDRAWIAM.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MajaCh 19 lutego 2010 A może być ciasto naleśnikowe, bo francuskieg nie lubie?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LenaMS 16 lutego 2010 Bardzo fajny pomysł :) Dzieciom na pewno się spodoba taka odmiana kurczaka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 lutego 2010 Wspaniale pokazałaś nam kolejne kroki przygotowań! Danie wygląda wspaniale i na pewno jest pyszne (choć dla mnie nie tak proste w wykonaniu ;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 15 lutego 2010 do oglądania Olimpiady jak znalazł ;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń