Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek pieczony w czosnku"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Ząbki czosnku obierz, pokrój na plasterki. Gałązki tymianku i rozmarynu umyj, osusz, posiekaj.
Boczek umyj, osusz, natrzyj olejem, solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekanymi ziołami.
Ze wszystkich stron obłóż plasterkami czosnku. Boczek owiń folią, wstaw na noc do lodówki.
Boczek ułóż w lekko natłuszczonej formie. Piecz ok. 40 minut w temp. 190°C.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie