Do góry

Dodatki Przepis na:

Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony w garnku.

Boczek wieprzowy ze skórą, wędzony w garnku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1125 Ocena: 12458

Dodano:

Odsłon: 19949

Boczek wieprzowy wędzony, niepeklowany, nie solony. Idealny do grochówki, fasolówki.

Składniki

  • Boczek wieprzowy ze skórą, bez żeber 90 dag
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy na 2 kawałki, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin.

  2. Osuszone kawałki boczku wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza.

  3. Uwędzone studzimy powieszone na kiju. Ostudzone kawałki boczku możemy zamrozić.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grzyb 15 listopada 2017 I to wszystko? Caly przepis? Pare zdan? To jest zalosne. Odpowiedzi: 3 ▼

24 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń