Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne skwary na gorąco z chlebkiem, jak i również na drugi dzień zastygnięty smalczyk z kawałkami uduszonego boczku. Polecam :)
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 303
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3035
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 303
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3035
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże skwary (kawałki), solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami.
Smażymy na gorącej patelni z dodatkiem smalcu wieprzowego.
Gdy kawałki boczku zarumienią się dodajemy pokrojone w półksiężyce cebule, przyprawione solą i ziołami. Smażymy do miękkości cebuli.
Gdy cebula jest miękka a roztopiony tłuszcz jest klarowny,doprawiamy do smaku solą i ziołami, oraz doprawiamy majerankiem. Chwilę smażymy żeby połączyły się smaki, i zakańczamy smażenie.
Możemy gorące skwary konsumować z chlebem.
Smaczne są również zastygnięte wraz ze smalczykiem na drugi dzień. Smacznego!!!