Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek zawijany z cebulką"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Mięso myję i osuszam. Czosnek przeciskam przez praskę, a cebule obieram i kroję w półplasterki. Boczek nacieram czosnkiem, posypuję vegetą oraz przyprawą do mięsa. Rozkładam na nim cebulę. Pieprz zielony rozgniatam w moździerzu, posypuję nim cebule. Całość ciasno zwijam. Obwiązuję mocną bawełnianą nitką.
Roladę posypuję majerankiem oraz przyprawą do wieprzowiny i vegetą. Wkładam do lodówki na 8 godzin, a jeszcze lepiej noc. Następnego dnia piekę ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.Źródło: Tina