Do góry

Dania główne Przepis na:

Boczniak panierowany otrębami owsianymi..

Boczniak panierowany otrębami owsianymi..

Autor:

Przepisów i artykułów: 707 Ocena: 13239

Dodano:

Odsłon: 7082

Pyszna panierka,chrupiąca,delikatna,dietetyczna,a boczniak w takiej panierce to już delicje..Serdecznie polecam i mam nadzieję,że nie znudziły Wam się moje BOCZNIAKOWE przepisy:)

Składniki

  • boczniak 300g
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • Sól
  • Pieprz
  • mleko 6 łyżek
  • masło klarowane
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczniaki z własnej hodowli nie trzeba myć,są czyściutkie i pachnące...

  2. Jajka roztrzepać z mlekiem i solą,dodać szczyptę pieprzu.

    Kapelusze obtoczyć w mące,jajku i otrębach owsianych.
    Kłaść na rozgrzane masełko klarowane i usmażyć z dwóch stron na złoty kolor.
    Uważam,że grzyby oraz ryby wychodzą najsmaczniejsze na maśle...oleje i inne tłuszcze nie pasują mi do nich...ale i tak decyzja należy do Was:)

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń