Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczniaki w panierce

Boczniaki w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2968

Dodano:

Odsłon: 3466

Chyba najpyszniejsza propozycja na boczniaki, przygotowane w klasycznej panierce, smazone na maselku. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!

Składniki

  • Boczniaki - w ilosci wg uznania.
  • sol, pieprz, czosnek granulowany
  • do panierowania: maka, jajka, bulka tarta
  • maslo do smazenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczniaki myjemy, przyprawiamy z obu stron sola, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panierujemy najpierw w mace, lekko przyciskajac reka, nastepnie w jajku i bulce tartej.

    Smazymy na maselku, najlepiej pod pokrywa.
    Potem jest dobrze jeszcze z wierzchu nieco posolic.

    I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń