Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boeuf Stroganow"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 387
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 387
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Mięso pokrój w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na połówki lub ćwiartki. Paprykę potnij w paski, a łodygi selera w cienkie plastry.
Na oleju podsmaż mięso i cebulę. Oprósz mąką, zasmaż i przełóż do rondla.
Na tym samym tłuszczu zeszklij pieczarki. Zalej je gorącym bulionem, zagotuj, po czym przelej do mięsa. Dodaj tymianek, sól, pieprz, liść laurowy oraz koncentrat pomidorowy i musztardę.
Gotuj potrawę około 40 minut na małym ogniu. Następnie dodaj seler i paprykę – i duś jeszcze pół godziny.Źródło: Telemax