Do góry

Dania główne Przepis na:

Bogracz

Bogracz

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 128

Dodano:

Odsłon: 23568

...danie jednogarnkowe

Składniki

  • 0,8 kg wołowiny (czasem robie również z szynki)
  • 0,3 kg selera
  • 0,3 kg marchewki
  • 0,3 kg pietruszki
  • 0,3 kg pieczarek
  • 3 cebule
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu
  • 3 strąki papryki (czerwona, zielona, zółta)
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • Pieprz cayenne, sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w paski, seler marchew i pietruszkę w słupki, cebulę w kostkę.

  2. Mięso i warzywa podsmażyć na połowie oliwy, wlać ok szklanki wrzątku i dusić aż mięso będzie prawie miękkie (50-60 min przy wołowinie).

  3. Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki pokrojone w plastry, przełożyć do rondelka.
    Dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, keczup i koncentrat.
    Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cayenne.

  4. Dusić jeszcze 10-15 min.

  5. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń