Do góry

Dania główne Przepis na:

Bogracz drobiowy na białym winie

Bogracz drobiowy na białym winie

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1798 Ocena: 7941

Dodano: 17.07.2017

Odsłon: 494

Smaczne i aromatyczne danie na obiad dla dorosłych.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę drobno posiekać, zaś mięso i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, wrzucić mięso i zrumienić. Po czym dodać paprykę, pomidory, przyprawić do smaku, wlać wino i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, podlać wodą i ugotować potrawę do miękkości i w razie potrzeby doprawić do smaku i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 18 lipca Z calym szcunkiem, ale to NIE JEST BOGRACZ! I nawet nie gulasz.Lubie przepisy Tradycyjnej Kuchni, ale prawda jest wazniejsza

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń