Do góry

Dania główne Przepis na:

Bogracz siostry Anastazji

Bogracz siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12879

Dodano:

Odsłon: 296

Sprawdzony przepis na "Bogracz siostry Anastazji"

Składniki

  • 1/2 kg mięsa wołowego 2 cebule
  • 20 dag pieczarek 2 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki przecieru pomidorowego vegeta
  • papryka w proszku tłuszcz
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe pokroić w paseczki, posolić. Cebulę pokroić w kostkę i chwilę smażyć na tłuszczu razem z mięsem. Podlać wodą lub rosołem, dusić. Pieczarki pokroić i udusić z drugą cebulą. Z jajek i mąki pszennej zarobić ciasto na lane kluski i osobno ugotować.

  2. Usmażone mięso, pieczarki i lane kluski połączyć, dodać wody lub rosołu (w zależności od potrzeby), przecier pomidorowy, przyprawy i doprawić na ostro. Można zagęścić śmietaną i mąką.

  3. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne dań siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń