Do góry

Dania główne Przepis na:

Bogracz węgierski

Bogracz węgierski

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5015

Dodano:

Odsłon: 23

Przepis wart wypróbowania: "Bogracz węgierski"

Składniki

  • pół kg mięsa wołowego
  • sól
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryki
  • puszka pomidorów
  • litr bulionu
  • 4 ziemniaki
  • łyżka ostrej przyprawy
  • smalec
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 20 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 150

  2. Na roztopionym smalcu podsmaż osoloną, posiekaną cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę z mięsem.

  3. Następnie dorzuć do garnka ostrą przyprawę do gulaszu oraz posiekany czosnek.

  4. Zalej całość bulionem warzywnym i duś 45 minut.

  5. Wrzuć pokrojone ziemniaki i pomidory. Gotuj jeszcze 20 minut.

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń