Do góry

Dania główne Przepis na:

Bolońskie Naleśniki

Bolońskie Naleśniki

Autor: kacexowa

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 17

Dodano: 29.06.2011

Odsłon: 4680

Sycące doskonałe na obiad dla całej rodziny ; )

Składniki

  • naleśniki, 6
  • mięso mielone, 300g
  • papryka, ćwiartka
  • koncentrat, 2 Łyżeczki
  • woda, 1 szklanka
  • ser gouda ( tarkowany ), 250g
  • PRZYPRAWY: bazylia(świerze/suszona), Majeranek, sól, pieprz, wg uznania
  • Sos czosnkowy, 12 łyżek
  • Surówka z Białej kapusty
  • czerwona fasola z puszki, 4 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sos: Mięso smażymy na odrobinie oleju z papryką pokrojoną w kostkę. Jak mięso dojdzie, dodajemy ok. szkl wody, i koncentrat, po chwili dodajemy pokrojoną świeżą bazylie, mieszając.

  2. Naleśniki : Na usmażone wcześniej naleśniki (naleśniki bez cukru oczywiście) Sypiemy po garstce sera, kładziemy kilka fasolek(ok 8.) Nakładamy Po 2-3 łyżki Sosu i swijamy. Zwijać można albo jak na krokiety, albo w rulony.

  3. Do nagrzanego Piekarnika ( ok. 220 *C) Wkładamy na Blaszce pozwijane naleśniki, oprószone Serem, majerankiem i bazylią.

  4. Pieczemy ok 10- 15 MIN . . .

  5. Podawać z Sosem Czosnkowym i Surówką z KAPUSTY ( Tylko nie kiszonej )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anowi1985 30 czerwca 2011 ciekawy pomysł,muszę spróbować-ląduje w ulubionych :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń