Do góry

Desery Przepis na:

Bomba herbaciana

Bomba herbaciana

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 5337

Herbata w postaci pysznego deseru.

Składniki

  • cukier, 50 g
  • cukier waniliowy, 1 torebka
  • żółtka, 2 sztuki
  • Śmietana kremówka, 400 ml
  • biszkopty, 10 sztuk
  • Koniak, do smaku
  • Herbata czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka, 3 sztuki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku.

  2. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną.

  3. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika.

  4. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń