Do góry

Desery Przepis na:

Borówki amerykańskie w śmietanowym sosie

Przepis dnia 2012-07-26
Borówki amerykańskie w śmietanowym sosie

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4338

Dodano: 25.07.2012

Odsłon: 4437

Delikatny śmietankowy deser w połączeniu z pysznymi borówkami.Polecam:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W zimnym mleku (1 szklanka) rozprowadzamy budyń.Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem,na wrzątek lejemy rozprowadzony w mleku budyń,gotujemy(cały czas mieszając) na niewielkim ogniu 2 minuty.

  2. Odstawiamy do wystudzenia.Śmietankę ubijamy z dodatkiem łyżeczki cukru pudru na bardzo gęsty puch.Zimną masę budyniową ubijamy,gdy będzie puszysta,dodajemy esencję zapachową oraz ubitą śmietankę.Składniki łączymy,delikatnie,ale dokładnie mieszając.

  3. Rozkładamy w pucharkach na przemian:warstwa kremu,warstwa owoców.Przed podaniem brzegi pucharków dekorujemy miętą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 25 lipca 2012 To ja przeoczyłam,dzięki za podpowiedź ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 25 lipca 2012 Dziękuję , chyba mi się okularki zapodziały :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 25 lipca 2012 Proszę podaj jeszcze ile śmietanki na tą porcję budyniu .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 25 lipca 2012 Bardzo fajny przepis, a deser musi być smaczny, do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 25 lipca 2012 Podoba mi się ten deser , na pewno go wypróbuję. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń