Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na borówki i czas na konfitury na zimę.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Wykonanie: Borówki przelać wrzątkiem, odcedzić, przełożyć do dużego rondla razem z cukrem ( bez wody) i dusić przez 15 minut. Następnie dodać pokrojone, obrane i wypestkowane owoce. Gotować aż staną się szkliste przez 20 minut ( nie dłużej). Gorące borówki włożyć do wyparzonych słoiczków, a gdy ostygną na wierzchu zrobi się skorupka – słoiki zamknąć. Jeżeli chcemy bardziej twardszą konfiturę , polecam dodać mieszankę żelującą w proszku i zrobić według opisu na opakowaniu.