Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Borówkowy pucharek"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 871
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 169
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9280
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 871
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 169
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9280
Składniki
?Borówki zasyp cukrem i podgrzej około 10 minut. W trakcie gotowania puszczą sok i staną się miękkie. Aby przyspieszyć ten proces, włóż garnek z otrzymanym musem do zimnej wody.
W tym czasie pokrusz herbatniki i wsyp je na dno szklanych pucharków.
Część ostudzonych borówek dodaj do sera i zmiksuj na gładką masę. Wylej ją na herbatniki.
Na wierzch nałóż pozostałą część musu i po jednej pokruszonej bezie.
Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepszy będzie następnego dnia.Źródło: Telemax