Do góry

Dania główne Przepis na:

Botwinka

Botwinka

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3077

Dodano:

Odsłon: 19320

Bardzo lubię tą zupę. Jest delikatna i sycąca jednocześnie:)

Składniki

  • 2 litry bulionu
  • 250 ml śmietany 18%
  • 1 duża marchewka starta na grubej tarce
  • 1 pietruszka również starta
  • 0,5kg botwinki
  • mąka do zagęszczenia
  • sok z cytryny
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewkę i pietruszkę chwilę podgotować w bulionie. Dodać drobno pokrojoną botwinkę. Wszystkie warzywa gotować na wolnym ogniu do miękkości, przez kilka minut. Dodać śmietanę wmieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotować ciągle mieszając, a na koniec dodać sok z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń