Do góry

Desery Przepis na:

Bounty

Bounty

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 141

Dodano:

Odsłon: 5566

Domowe kokosowe batoniki

Składniki

  • opakowanie wiórków kokosowych,
  • 1/4 kostki masła,
  • 0,5 szklanki śmietanki kremówki,
  • 0,5 szklanki cukru pudru,
  • 100 g czekolady mlecznej,
  • 100 g czekolady gorzkiej.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śmietankę podgrzać razem z cukrem i masłem (do rozpuszczenia). Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Formować kulki i układać na folii aluminiowej. Schłodzić (ja chłodziłam całą noc). Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Kuleczki wkładać do czekolady i dokładnie pokryć. Wyciągnąć za pomocą dwóch widelców. Pozostawić do zastygnięcia czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

m_isia1 01 stycznia 2015 ile gramów ma mieć opakowanie wiórków?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gdoda 21 lutego 2014 Świetny przepis, wypróbowałam. Batoniki wychodzą smaczniejsze niż oryginalne. Polecam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń