Do góry

Desery Przepis na:

Bounty po domowemu

Przepis dnia 2015-02-21
Bounty po domowemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4571

Dodano:

Odsłon: 47093

Coraz częściej przekonuję się, że produkty dostępne w sklepie nie muszą być lepsze niż te przygotowane w domu. Stąd pomysł na bounty

Składniki

  • Wiórki kokosowe 20 dag
  • Śmietana kremówka 125 ml
  • Cukier puder 5 łyżek
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • Rum 1 łyżka
  • Margaryna 8 dag
  • Olejek śmietankowy
  • Czekolada mleczna 2 tabliczki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do rondelka wkładamy margarynę i wlewamy śmietanę. Stawiamy na małym ogniu i ciągle mieszamy, aż margaryna się rozpuści.

  2. Do miski wsypujemy wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy i mieszamy wszystko. Dolewamy rum, kilka kropel olejku śmietankowego i rozpuszczone masło ze śmietaną. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy na około godzinę do lodówki.

  3. Po tym czasie z masy wiórkowej formujemy kulki lub podłużne batoniki.

  4. W kąpieli wodnej rozpuszczamy obie tabliczki czekolady, tak aby powstała gładka polewa. Lekko ją studzimy.

  5. Kulki z wiórków kokosowych obtaczamy w czekoladzie i układamy je na tacy (dobrze, aby była ona wyłożona papierem do pieczenia, bo kulki łatwiej się odkleją). Odstawiamy powstałe słodycze w chłodne miejsce, aby polewa zastygła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izek 20 lutego 2015 Cieszę się, że mój przepis już zostaje wypróbowany. Mam nadzieje, że w polewie będzie jeszcze smaczniejsze niż już jest :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lulinka 20 lutego 2015 własnie robie ;) nadzienie już w lodówce, prawie gotowe do wyjęcia - smaczne próbowałam. Dziękuję za szybki przepis!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń