Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto idealne do popołudniowej kawki :)
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 649
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 649
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
ciasto: mąka, miód, jajka, masło, cukier waniliowy, cukier, soda - z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
krem: galaretkę rozpuścić w szklance gotowanej wody i odstawić do wystygnięcia. schłodzoną śmietanę ubić w trakcie ubijania dodać cukier puder, śmietan-fix i tężejącą galaretkę.
polewa: do rondelka włożyć krówki i mleko. mieszać na wolnym ogniu aż krówki się rozpuszczą.
ciasto I, krem, ciasto II, polewa (na wierzchu można posypać orzechami)