Do góry

Desery Przepis na:

Boża Krówka

Boża Krówka

Autor: julita1988

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 56

Dodano: 23.03.2010

Odsłon: 3749

pyszne ciasto idealne do popołudniowej kawki :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto: mąka, miód, jajka, masło, cukier waniliowy, cukier, soda - z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.

  2. krem: galaretkę rozpuścić w szklance gotowanej wody i odstawić do wystygnięcia. schłodzoną śmietanę ubić w trakcie ubijania dodać cukier puder, śmietan-fix i tężejącą galaretkę.

  3. polewa: do rondelka włożyć krówki i mleko. mieszać na wolnym ogniu aż krówki się rozpuszczą.

  4. ciasto I, krem, ciasto II, polewa (na wierzchu można posypać orzechami)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń