Do góry

Dania główne Przepis na:

brazowy ryz z soja i warzywami

brazowy ryz z soja i warzywami

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4102

Dodano: 23.02.2012

Odsłon: 3329

pyszne, zdrowe i aromatyczne danie

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryz ugotowac wg przepisu na opakowaniu. kotlety sojowe ugotowac w wodzie (mozna w bulionie), odsaczyc, pokroic na mniejsze kawalki.

  2. marchew pokroic w plastry, por w polplastry. do wrzacej wody wrzucic marchew i groszek, jak beda polmiekkie dodac por, gotowac do miekkosci.

  3. w garnku wymieszac ugotowany ryz, soje i warzywa, doprawic pieprzem i sola, dodac sok pomidorowy i podgrzac mieszajac, gotowac ok 2-3 minuty.

  4. surowka: kapuste kiszona poszatkowac, wkroic do niej cebulke, dodac starta na tarce marchew, dodac bazylie i pieprz, mozna dodac oliwe z oliwek.

  5. smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 23 lutego 2012 Słusznie piszą dziewczyny,nie ma to jak brązowy ryż (gdyby jeszcze krócej się gotował byłby idealny)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolcia02 23 lutego 2012 Ode mnie również 5 :) uwieeeelbiam ryż prawie tak jak makarony :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ik-a 23 lutego 2012 Pyszny przepis na całe danie obiadowe. Moje klimaty, piąteczka :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń