Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Pierś kurczaka przekrawamy na pół jak na kotleta i rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
Solimy, pieprzymy i posypujemy vegetą (opcja dla przeciwników vegety np. papryką słodką).
W międzyczasie przygotowujemy pieczarki. Myjemy je i kroimy jak kto woli w paseczki lub ósemki.
Panierujemy kotlety w mące i jajku. Smażymy na oliwie do zrumienienia.
Pieczarki wrzucamy na patelnię lekko solimy i smażymy bez tłuszczu do zrumienienia.
Usmażone kotlety posypujemy pieczarkami. Kotleciki serwujemy z ziemniakami i buraczkami marynowanymi lub mizerią na słodko. Smacznego.