Do góry

Dodatki Przepis na:

Brokuł i kalafior w sosie vinegrette

Brokuł i kalafior w sosie vinegrette

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 7045

Dodano:

Odsłon: 380

Pietruszkowym :D

Przygotowanie

  1. Najpierw ugotowałam warzywa. Aby zachowały kolor i jędrność trzeba je krótko gotować.
    Brokuła gotowałam 5 minut a potem zostawiłam jeszcze na 10 minut w wodzie.
    Kalafior gotowałam 10 minut i zostawiłam go na 5- 10 minut w wodzie.

    Wymieszałam oliwę z sokiem cytryny, szczyptą soli, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, i posiekaną natka pietruszki. Wyjdzie gładka emulsja.

    Podawałam na ciepło a na zimno tez jest smaczne.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (60)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń