Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna warzywna zupa, bardzo lubiana u mnie w domu. Dodatek śmietany kremówki nadaje jej niepowtarzalny smak.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 96
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 96
Składniki
Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, Brokuł dzielimy na różyczki. Pora kroimy w półplasterki. Pokrojone marchew, ziemniaki i pora zalewamy bulionem warzywnym (1 i 1/2 litra). Gdy warzywa będą prawi miękkie dorzucamy różyczki brokuła i gotujemy do miękkości. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy śmietanę kremówkę, mieszamy i zagotowujemy. Zupę nalewamy na talerz, na środek dajemy trochę kiełków słonecznika i startego żółtego sera. Smacznego :)