Do góry

Desery Przepis na:

Brownie

Brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 116

Dodano:

Odsłon: 131

Bardzo czekoladowe ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub szklanki zimnego mleka.

Składniki

  • Czekolada gorzka 70% kakao 270 g
  • Margaryna do pieczenia 200 g
  • Jajka 4 szt.
  • Cukier 1 szklanka
  • Kakao naturalne 2 kopiaste łyżeczki
  • Mleko 1/4 szklanki
  • Mąka pszenna 2 szklanki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać na kawałki. Wraz z margaryną podgrzewać powoli, ciągle mieszając. Kiedy tylko składniki rozpuszczą się i połączą, zdjąć z płyty grzewczej.

  2. Do masy czekoladowej dodać jajka i cukier i wymieszać.

  3. Następnie dodać mąkę, kakao i mleko. Całość wymieszać.

  4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy około 26 cm.
    Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 25 minut.
    Ciasto powinno być w środku wilgotne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń