Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z bombonierki

Brownie z bombonierki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 218

Zdarzyło Wam się otworzyć bombonierkę wydawałoby się, że jeszcze w terminie do przydatności a kompletnie niezjadliwą ? Dzisiaj własnie miałam ochotę na czekoladę... Nie lubię marnotrawstwa, więc wymyśliłam szybkie brownie. Spróbujcie, gdy będziecie równie zaskoczone jak ja. Polecam :)

Składniki

  • 2 bombonierki z likierem
  • 3 jaja
  • 150 g orzechów laskowych
  • 3 łyżki mąki pszennej, może być pełnoziarnista
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka oleju
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 gruszka
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladki rozpuść w gorącej wodnej kąpieli.
    Odlej 1/4 masy i zostaw na polewę na gotowe ciasto.

  2. Do większej porcji masy dodaj jajka, mielone grubo orzechy, rozgniecione banany i resztę składników.
    Wymieszaj dokładnie widelcem do połączenia składników.
    Na koniec wmieszaj obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę..

  3. Wylej gotowe ciasto na formę wyłożoną papierem do piecz.
    Wstaw ciasto na 23 min do nagrzanego piekarnika do 180 st C

  4. Po upieczeniu polej pozostałą gorącą masą rozpuszczoną z 1 łyżką masła.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń