Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla prawdziwych fanów słodkości. W porównaniu do oryginalnego przepisu zmniejszyłam ilość cukru, a mimo to było bardzo słodkie. A wierzch chrupiący i trochę ciągnący. Polecam.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 852
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9260
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 852
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9260
Składniki
Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
W garnku roztopić 150g cukru na jasny karmel. Dodać śmietanę i gotować, aż karmel się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok do ostygnięcia.
Jajka ubijać z cukrem (300g) przez 10 minut. Pod koniec ubijania dodać melasę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do ubitych jajek dodać czekoladę z masłem, potem wsypać mąkę z proszkiem i po 30g posiekanych migdałów i pistacji. Dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 60 minut. Upieczone brownie ponakłuwać wykałaczką i polać sosem karmelowym. Posypać resztą migdałów i pistacji oraz piankami marshmallow. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 5 minut w tej samej temperaturze. Smacznego :)